A WC kialakulása és története Magyarországon:

Duguláselhárítás árnyékszék
Duguláselhárítás árnyékszék2
Őseink mivel vándorló életmódot folytattak így, végérvényes letelepedésükig nem foglalkoztak különösebben kényelmes illemhelyek kialakításával. A vándorlás során, egy-egy táborhelynél 1 illetve 2 karót leszúrva, abban megkapaszkodva végezték el dolgaikat. Azokban az időkben ez volt az első kényelmüket szolgáló megoldás. A mai WC őseit több néven ismerhetjük, ilyen például a bili, árnyékszék, budi, rötyi, klotyó stb. Első adatok a 16. századra vezetnek vissza. Eleinte edényekbe gyűjtötték az ürüléket, melyet az utcára öntöttek hangos kiáltás kíséretében. Majd az "előkelő" székelés megjelenésével kialakultak az ülő alkalmatosságú illemhelyek. Legelőször egy gödör, felette egy egyszerű deszkával. Majd szék a gödör felett, később a szék alá tartályt is erősítettek, amely nagyon kényelmesnek bizonyult. A kor előrehalad tával megjelentek a házon kívüli fedett zárt illemhelyiségek a budik, amelyhez emésztő gödör tartozott. Sajnos a városok benépesedésével, és az egyre több fekália miatt a világban több helyen járványok pusztítottak. A római fürdők megjelenésével kialakultak a közös illemhelyek, ami egy hosszú pad volt lyukakkal ellátva. Az 1800- as években Angliába hatalmas kolera járvány tombolt! Többek között ennek köszönhető a csatornarendszerek reformja, és az addigi árnyékszékek ellenőrzése. A mai Angol vécé és a csatornahálózatok alap elveit Angliának köszönhetjük! Az angol vécék hatalmas technikai, és esztétikai fejlődésen mentek keresztül napjainkig. Ez köszönhető a fejlett technikának, a fejlődő illemnek, és az emberek igényeinek. Napjainkban a tehetősebb réteg már okos vécét vásárol. Ez a technikai fejlődés évszázadokkal ezelőtt még elképzelhetetlen volt. Fejlődik a világ, vele együtt fejlődnek az illemhelyek is. Nos így jutottunk el a kezdetektől napjaink modern WC-ihez.

Napjaink WC csésze fajtái.

Duguláselhárítás japán wc
Duguláselhárítás WC
Cikkünk segítséget próbál nyújtani, a WC csészék kiválasztásához. Régebben nem volt ekkora választék, így sokkal könnyebb dolguk volt az embereknek. A WC csésze megfelelő kiválasztásához, figyelembe kell vennünk a helyiség adottságait, valamint, az épületgépészeti vízelvezetés adta lehetőségeket. A WC csészéket 2 nagy fő csoportba oszthatjuk, amely az öblítésük szerint kategorizálhatók. Hátsó kifolyású csésze: Akkor válasszuk, ha a szennyvízcső kiállása a falon található. Ebben az esetben a szennyvíz a csésze hátsó részen távozik. a bekötő cső a csésze mögött látható, de már lehet vásárolni közvetlen falra szerelhető hátsó kifolyású csészéket is, ha megfelelően tudjuk rögzíteni, ami esztétikailag látványosabb, és alatta akadálytalanul fel lehet mosni. A legelterjedtebb WC csészefajta, sok társasház, és a panellakások is hátsó kifolyású rendszer alapján lettek kiépítve. A legtöbb gyártónál megtalálható, nagy választékban kerek illetve nyújtott, akár szögletes formában, a legegyszerűbb és a leg designosabb kivitelekben. Alsó kifolyású csésze: Ennél a típusnál a szennyvíz egyenesen közvetlenül alul távozik a lefolyórendszerbe. A csészék lehetnek mély vagy lapos öblítésűek. A lapos öblítésű WC- éknél egy állandó vízszint felett egy kis tálca van. Előnye, hogy nincs esetleges nem kívánt víz visszacsapódás, hátránya az erősebb szagok. A mély öblítésű csészéknél egy mély tölcsér van kialakítva, előnye kevesebb kellemetlen szagok, hátránya lehetséges a víz visszacsapódás a becsapódást követően. Külön kategóriába említsük meg a monoblokkos WC ket is. Esztétikailag és mechanikailag is egy igényesebb kivitel. Halkabban működik, porcelántartálya szép esztétikai élményt nyújt, és könnyebben tisztítható. Ennél a típusnál egy egységet alkot a WC csésze és a tartály. A gyártók minden szempontot figyelembe véve, nagy áruválasztékkal állnak a felhasználók rendelkezésére. Mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb WC fajtát!


 • Partnerünk:

  Költöztetés jó áron:

  költöztetés árak

  A költöztetés szakma egy igazán nehéz dolog és ezt szó szerint kell érteni. A kollégák minden nap reggeltől estig nehéz bútorokat emelgetnek és még hétvégén is. Ugyanis a legtöbb költözni vágyó vagy éppen költöző ember / család hétvégén ér rá főleg. Ami biztos, hogy aki nem tapasztalt költöztető annak nem lesz könnyű dolga költözésnél és még lehet károkat is fog okozni magának. A költöztetés árak-at kiszámíthatja weboldalunkon.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Miskolc-on!

  duguláselhárítás miskolc

  Akik vidékről költöznek fel Miskolc-ra azoknak ez új fogalom lehet, hogy duguláselhárítás. Sajnos ez a modern korral jött de nem pár éve hanem már több száz éve megkeseríti az emberek életét. Vidéken a családi házaknál viszonylag ritka a dugulás mert jól felépített csatorna rendszerek vannak. Sajnos a gyorsan felhúzott 10 emeletes lakóházaknál gyakoribb a dugulás és mindeniknek magának kell megoldani saját zsebből. Miskolcon sincs másképpen a helyzet, itt is gyakori a dugulás és a duguláselhárító viszonylag kevés van. Látogasson el weboldalunkra: duguláselhárítás miskolc és tájékozódjon cégünkről és árainkról.

 • Partnerünk:

  Womas csatornatisztítás, duguláselhárítás:

  Womas csatornatisztítás

  Először is rendbe kell tennünk  fogalmakat, sokak így első olvasásra azt sem tudják, hogy mi a za woma és mire is használható. A woma egy magasnyomású mosó is lehetne akár, így már azért lehet ismerős lehet. Összeségében a duguláselhárításhoz használják a leggyakrabban a legnagyobb bajban! Womas csatornatisztítás így kell keresni a google-ban ha egy nagyobb hálózatot akarunk kipucolni. Egy ilyen kipucolás akár 1 hétig is tarthat  és akár több millió forintba is kerülhet de nem nálunk! A Bl-Promt Kft. olcsó, gyors és megbízható. A referenciáink amit 14 év alatt gyűjtöttük össze mind ezt sugalja!

 • Partnerünk:

  Tedd közkincsé a szókincsed:

  Tedd közkincsé a szókincsed

  Ha nem tudja mit írjon és túl sok a hogy: Nagyon sok olyan munka vagy hobby van aminél elengedhetetlen a választékos beszéd és írás. A magyar nyelv folyamatosan fejlődik és az egyik legválasztékosabb nyelvek közé tartozik. A szinoníma szótár oldalunk azoknak van kitalálva akik választékosan szeretnének beszélni és írni. Teljesen ingyenesen lehet használni és mindig is ingyenes marad és még adományokat sem gyűjtünk! A célunk az, hogy segítsünk mindenkinek a szép és nehéz magyar nyelv használatában. Moderátoraink a beküldött szinonimákat mindig minden esetben le ellenőrzik így attól sem kell félni, hogy valami tévesen kerül fel az oldalra.