fűrdőszoba

Teljes fürdőszoba karbantartásTisztában vagyunk vele, hogy mindenki tisztítja, illatosítja, a fürdőszobáját, de biztos sokan nem is gondolják, hogy mennyire fontos fürdőszobánk mélyrehatóbb karbantartása. Hetente, akár naponta is végig töröljük a kádat, zuhanykabint, mosdót, WC-ét vegyszerekkel. Ennek ellenére azt kell, hogy mondjuk ennyi nem elég! Vegyük sorba fürdőszobánk teljes karbantartását és derítsük ki, hogy tudjuk megóvni fürdőszobánk állagát, és teljes felszerelését a nem kívánt problémáktól.

Fürdőkád tisztítása, és karban tartása:

Kádunknak legnagyobb ellensége a tisztálkodó szerek maradványa, haj, vízkő. Rendszeresen kimossuk a kádunkat használat előtt, után, jó esetben a lefolyó nyílásából kiszedjük a hajszálakat, de a kád lefolyójának időnkénti tisztításáról megfeledkezünk. Legtöbbször csak akkor válik világossá, hogy megelőzhető lett volna a baj, ha már komolyabb dugulás történik. Azt tanácsoljuk, hogy havonta egyszer öntsünk a kád lefolyójába akár a boltokban kapható lefolyó tisztítót, vagy szódabikarbónát és öntsünk rá ecetet. Hagyjuk hatni 1 órát, dugjuk, be a kád lefolyóját töltsük meg a kádat forró vízzel, majd húzzuk ki a dugót. Az ecet, a forró víz tisztítja lefolyónkat és megszabadítja a kádunkat a szemmel nem látható szennyeződéstől így elkerülhető a nem kívánt dugulás. Ne feledjük, ha vegyszerekkel dolgozunk, minden esetben húzzunk gumikesztyűt és a folyamatos szellőztetésről se feledkezzünk meg!

Zuhany tisztítása, és karbantartása:

Zuhanyunk, zuhanykabinunk lefolyójának tisztítását épp úgy végezzük, mint kádunkét. A teljes karbantartás alkalmával fordítsunk nagy figyelmet a vízkőtelenítésre. zuhanyrózsa Minden háziasszony tarsolyában vannak trükkök, praktikák, hogy szabaduljanak meg a vízkőtől, hogy ragyogjon a zuhanytálcánk, zuhanykabinunk. Az esztétikai szépségre és tisztaságra sok háztartás oda figyel, de szintén kevés azoknak a tábora, akik a zuhanyfejét is rendszeresen vízkőtelenítik, pedig ha nem zárja el a vízkő a zuhanyrózsa lyukacskáit nem kell új zuhanyrózsát vásárolni. Itt egy egyszerű gyors praktika, amely megkíméli Önöket a súrolástól, energia és időspóroló. Fogjunk, egy erős zacskót töltsünk bele vízkőoldót, vagy környezetkímélő ecetet húzzuk rá a zuhanyrózsára, hogy a lyukacskák beleérjenek, és egy befőttes gumi segítségével erősítsük rá és hagyjuk, hogy a vízkövet leoldja, majd egy szivaccsal könnyedén tisztítsuk meg a zuhanyfejet, ha szükséges használjunk fogkefét az apró résekhez. Ez az egyszerű zuhanytisztítási eljárás, szinte újjá varázsolja zuhanyrózsánkat.
zuhanyrózsa zuhanyrózsa


Mosdó karbantartása, tisztítása:

Fürdőszobánkban leggyakrabban mosdónkat használjuk, napjában többször is, gyakorta takarítjuk, vízkőtelenítjük de azokkal a részekkel, amit a mosdó szekrény rejt, és a mosdó alatt van, sajnos nem igazán törődünk. Ám amikor egyszer csak nem folyik, le a víz rádöbbenünk, hogy a mosdó alatt megbújó szifon tele van szennyeződéssel. A tettek mezejére lépve a szifont szétcsavarozva kitakarítjuk azt, és a halogatott mosdó tisztítás megtörténik. Engedjék meg, hogy megjegyezzük, sokkal kevesebb időt vesz igénybe a már fent említett (lásd a kád lefolyó takarítása) lefolyó karbantartás a mosdónál is, amely eljárás kiváló a nem kímélt szagok ellen is. Fordítsunk némi időt és energiát a szifontakarításra, hisz a nagyon elszennyeződött, elvízkövesedett, összegyógyult szifon szétszerelése olykor sérülés nélkül lehetetlen és teljes szifoncsere, új szifon vásárlása elengedhetetlenné válhat. A bajok megelőzése mindig kifizetődőbb, mint a halaszthatatlan „tűzoltás”.

Mosógép karbantartása és tisztítása:
Hogy miért fontos ez? Jogos a kérdés! A mosógépünk rengeteg mosószer, zsíros öblítő maradványt tol át a fürdőszobánk lefolyó rendszerébe. Havonta egyszer töltsünk ecetet mosógépünkbe és ruha nemük nélkül végezzünk el egy 95 fokos főző mosást így a mosógéptisztítás, és a felfolyó meleg vizes átmosása is megtörténik, amellyel megelőzhető a lefolyó cső elzsírosodása és a dugulása. mosógép

Padlóösszefolyó karbantartása és tisztítása:
A teljes karbantartás alkalmával nem feledkezhetünk meg a padlóösszefolyónk tisztításáról sem, mindazon által hogy a padlóösszefolyó a fürdőszobánk vízelvezetésének a legfontosabb eleme a vízelvezetésen kívül a padlóösszefolyónk a bűzelzárás nagy mestere. Ha kellemetlen szagot érzünk, a fürdőszobánkban az előjele lehet a megtapadt szennyeződéseknek. Húzzunk gumikesztyűt és távolítsuk el a padlóösszefolyó rácsát. Szedjük ki a nem kívánatos szennyeződéseket és lassan töltsünk a padlóösszefolyóba forró vizet, amelybe adagolhatunk ecetet is a hatékonyabb tisztítás érdekében. Az ecet csodákra képes és környezet barát!
Padlóösszefolyó
Fürdőszobánk teljes karbantartása tehát a szemmel nem látható, de nap, mint nap használatban lévő részeit is magába foglalja. Lefolyók, szifonok, mosógép padlóösszefolyó.

Tisztítsa rendszeresen fürdőszobájának nem látható részeit is és elkerülik a problémák!