Szifon

Szifon csereHáztartásunkban naponta többször használjuk a mosogatónkat, mosdónkat. Mosogatunk, mosakszunk, zsírok, ételmaradékok, szappan maradványok folynak le a mosdó, mosogató tálba, majd utána a szifonon keresztül a lefolyórendszerbe. A szifonnak a fő funkciója hogy felfogja a szennyeződések egy részét. De ha ez a szerepe, akkor, miért nem takarítják gyakrabban az emberek a szifonokat? Miért várják meg a komolyabb dugulást vagy a szifon meghibásodását, cseréjét? Olykor mikor mosogató dugulásra hívnak ki bennünket, nem a lefolyóban van a dugulás, hanem csak a szifon van teljesen tele, és egy gyors szakszerű szifontisztítással meg is szűnik a probléma. Szakszerű! Igen fontos a szifonoknál a rálátás, és tapasztalat, mert ha a szifon szétszedésekor nem vagyunk óvatosak a lerakódott vízkő miatt eltörhet a menet a szifonon, vagy az összeszereléskor nem kerül minden tömítés a helyére, és a szifon bizonyosan folyni fog Félévente ajánlott a szifon kitakarítása, ami egy ezer mester férjnek nem okoz gondot, főleg ha könnyen szétszedhető, és összeszerelhető szifonnal van dolga.

SzifonSzifon

Azért is fontos rendszeresen tisztítani a szifonokat, mert ha nincs szétszedve a szennyeződések annyira össze tapasztják a szifont, hogy feszegetés nélkül szinte lehetetlen szétszedni, és teljesen biztosak lehetünk benne, hogy a szorító gyűrűk berepedeznek, a menet pedig tönkre mehet.

A könnyű szét illetve összeszerelés érdekében, ajánlott a szifontömítő gyűrűit szilikon zsírral bekenni. Szifon

A kereskedelmi forgalomban műanyag, fém, divat szifon egyaránt kapható. Kérje vízszerelője tanácsát, ha megérett az idő a szifon cserére.