csöpögő radiátor

Radiátor karbantartás, radiátor csere"Itt van az ősz, itt van újra"… Vele együtt elérkezett a fűtés szezon! Láss csodát itt is ott is gond akad a radiátorokkal. Miért pont most? A fűtés szezon kezdetével, sokaknál jelentkeznek gondok a radiátoroknál, a fűtés megkezdésével, több háztartásnak gyűlik meg a baja azzal, hogy csöpög a radiátor, vagy nem fűt megfelelően az előző évben még hibátlanul működő radiátoruk. Ezek a kellemetlen jelenségek nagyszámban megelőzhetőek lettek volna, ha rendszeres karbantartással oda figyelünk a radiátorainkra. Legyünk őszinték, a radiátor is csak akkor kap megfelelő figyelmet, ha már meghibásodik, és látható vagy érezhető tüneteket okoz.

A radiátorok leggyakoribb problémái:Csöpögő radiátor: Az egyik leggyakoribb probléma a csöpögő radiátor. A radiátorok és velük együtt a fűtés rendszer, teljesen zárt rendszer, ha ez a zárt rendszer megsérül, akkor a radiátorban lévő víz, a sérülés helyén csöpögni fog. A régi és az új radiátorok is idővel meghibásodhatnak, a karbantartás hiányában, lehetnek ezek öntőt vas, acéllemezes vagy alumínium radiátorok. A csöpögő radiátor valahol ki lyukad, vagy a szelepeknél tönkre megy, elkerülhetetlen a javítás (ha javítható) vagy a radiátor cseréje. Minden évben érdemes még a fűtés szezon előtt az éves karbantartást elvégezni.

Nagyobb lakközösségekben, minden évben van kijelölve egy időpont, amikor a fűtés rendszer karbantartása folyik, és a rendszerből a víz le van eresztve. Ebben az időben érdemes saját otthonunkban is megvizsgáltatni a radiátorainkat, a hőfokszabályzó működését, a tűszelepet nincs e letapadva, és a fűtőtestszelepeket. Ha orvosolhatatlan probléma merül fel a radiátorunknál, akkor ebben a karbantartási időszakban plusz rendszer leeresztés, és feltöltési költség nélkül elvégeztethetjük a radiátor cserét. Érdemes a hideg beállta előtt évente radiátor karbantartást végezni, hogy zavartalanul kezdődjön és teljen a fűtés szezon!

Nem fűt a radiátor:hideg radiátor Legtöbbször mind addig, míg be nem áll a hideg idő, és nem kezdünk el fázni sokunk észre sem veszi, hogy a radiátor hő leadása nem megfelelő. a megszokottnál hűvösebb van a szobába a radiátorhoz lépve, azt megtapintva érezzük, hogy csak az alja meleg a teteje nem, vagy egyáltalán nem fűt. Ennek a jelenségnek a leggyakoribb oka, hogy levegős a rendszer. A jó hír, ha valóban csak ennyi a radiátorunk problémája, akkor a rendszer légtelenítésével gyorsan orvosolható a probléma. Ha a légtelenítés után is hideg a radiátorunk akkor a hőszabályzó meghibásodása vagy esetlegesen az elvízkövesedett eltömődött radiátorral van dolgunk. Mindenképpen megnyugtató lehet, hogy ha bármelyik hibát észleli vízvezeték és fűtés szerelője megoldást fog találni, hogy otthonában mihamarabb helyre álljon a radiátor hő leadása. Azt javasoljuk, hogy fordítson figyelmet az éves radiátor karbantartásra, hogy ne érje meglepetés az utolsó utáni időpontba.

Fűtés szezonra fel! Ellenőriztesse radiátorait évente, hogy ne fázzon feleslegesen!

Radiátor csere:

radiátor csere Időről, időre minden meghibásodhat! Ismerjük a mondást, ami el tud romlani az előbb utóbb el is romlik. Ez a radiátoroknál sincs másképp, és cserére szorulnak. Van, hogy elöregszik, vagy csak korszerűbbre szeretnénk cserélni, a takarékosság, vagy esztétikai okok miatt van szükség radiátor cserére. Bár mi is az oka, ha mód van, rá akkor ne várjunk a hideg idő beálltáig. Mindazon által sem, hisz a rendszer leeresztése, illetve feltöltése többlet költségeket eredményezhet, amelyet a szolgáltató könyörtelenül kiszámláz Önnek! Ha radiátor cserét tervezünk, időzítsük az éves karbantartás meghirdetett idejére, és előre egyeztetett időpontban víz fűtésszerelője elvégzi Önnél a radiátor cseréjét, és biztonsággal várhatja a fűtésszezon kezdetét.