CsőtörésA csőtörések nagy százaléka ijesztő, váratlanul, hirtelen történik, kisebbik százalékuk olyan, csőtörések melyek csak szivárognak és idő kell, hogy a csőtörés láthatóvá váljon és panaszt okozzon. Minden csőtörést azonnal orvosolni kell még akkor is, ha csak kisebb csepegésről szivárgásról van szó, hisz bármikor szétdurranhat a cső és a víz elönthet mindent. A régi építésű házaknál gyakori probléma a csőtörés. Ennek oka az elöregedett vízvezeték rendszer. A legtöbb csőtörés a régi ólom vezetékeknél, és vascsöveknél fordul elő.

Mikor beszélünk csőtörésről?


  • Csőtörés, ha látható helyen szétdurran, elpattan egy csővezeték.
  • Csőtörés, ha a vezeték valamelyik szakaszán indokolatlanul csepeg a víz.
  • Csőtörés, ha a csővezeték környékén sisteregve spriccel a víz.
  • Csőtörés lehet, ha vizesedik a fal, és elképzelhető, hogy csővezetéket rejt maga mögött.
  • Csőtörés lehet, ha ázik a szomszéd, pedig nálunk nincs szemmel látható hiba.
  • Csőtörés, ha a kertben a föld alól tör föl a víz.
  • Csőtörés, ha a golyóscsap eltörik, vagy a vízkő által kilyukad.
  • Csőtörés, ha a tömítő, vagy szorító gyűrűk eltörnek, és a víz távozik az illesztéseknél.
csőtörés duguláselhárítás A csőtöréseket két nagy csoportba oszthatjuk ezek, a látható és a rejtett csőtörések. A látható csőtöréseknél a szemmel jól látható szakaszon, egy ügyes vízvezeték szerelő szakaszos csőcserével azonnal orvosolja a problémát. Ezzel ellentétben a rejtett, szabad szemmel nem látható csőtöréseknél az első és legfontosabb lépés a csőtörés pontos helyének meghatározása. De ha nem látható, honnan tudjuk mi, és hol törött el? Régebben addig véstek, ástak a szakemberek, míg meg nem találták a falon, vagy ajzat ban, vagy a kertben megsérült vezetéket, és a csőtörés pontos helyét.

csőtörés duguláselhárítás De ma már van egy lehetőség, amely jó esetben elkerülhetővé teszi a felesleges bontást és vésést, a csőtörés helyének meghatározásához. Modern időnk világában lehetőség van a technika segítségét igénybe véve a csőtörés helyének bemérésre. Ha a tünetek arra utalnak, hogy egy meleg vizet szállító csővezeték törése okozza az ázást a falban akkor hő térképes kereséssel lehet bemérni a csőtörés helyét. Ha a kertben merül fel a csőtörés, akkor gázos bemérésre van lehetőség, valamint a lakáson belüli szemmel nem látható csőtöréseknél ultrahangos műszerek lehetnek a segítségünkre. A felsorolt nyomvonalkeresések kicsit költséges munkafolyamatok, de érdemes átgondolni, hogy mennyibe kerülhet a kert felásása, a ház szétvésése és annak helyre állítása, egy szemmel nem látható csőtörés során. A legfontosabb megtalálni a csőtörés helyét és szakszerűen kijavítani a hibát-időt állóbb anyagokat használva.

A csőtörések nagy károkat tudnak okozni, ne késlekedjen, ha nagy a baj mi segítünk!