Mosdó cseremosdó
Otthonunkban minden nap használjuk fürdőszobánkat és a mellékhelyiséget, így bennük a mosdót. A szaniter, mosdók strapabírók ám még is minden háztartás egy hosszabb idő után lecseréli a mosdóját. A mosdó csere oka lehet, hogy külső behatás végett eltörik, elreped, elszíneződik, fénytelenné válik, vagy divatját múlt.

Ha a mosdónk cserére szorul, elsődlegesen vásároljuk meg a nekünk méretben és formában, és árban megfelelő mosdót. Maximum a nagy mosdó választék fog csak némi fejtörést okozni a mosdó vásárlásakor. Ma már nem igen kaphatók a konzollal felszerelhető mosdók, és a láb burkolattal ellátót mosdók is idejét múltak, melyeknek a takarítása is problémás, egy re közkedveltebbek a beépíthető mosdók.

A mosdók felszerelése kijelölt furat lyukakon keresztül csavarokkal rögzíthetők:mosdó
Egy mosdó cseréje nem igényel nagy szaktudást a bátrabbak és ügyes kezűek házilag is le tudják cserélni az elhasználódott mosdót, új mosdóra. A mosdó vásárlásakor feltétlenül ellenőrizzük, hogy a mosdó felszereléséhez szükséges csavarok, tiplik, a szükséges tartozékok, hiánytalanul megvannak. Választhatunk, hely takarékos mosdókat, vagy divatos látványos nagyobb helyet igénylő mosdó kagylókat. érdemes egy mosdó cserénél, ellenőrizni és átgondolni a csaptelep és szifon cserét is, hogy új mosdónk hosszú ideig probléma nélkül használhassuk. Ha leszereltük a régi mosdót, a könnyebb felszerelés érdekében érdemes a mosdó csaptelepet előszerelni a mosdónkra, így megkönnyítjük saját munkánkat, a mosdó felszerelése során. Majd KB 80-85 cm magasságban (vagy a család igényeinek megfelelően) a kijelölt helyen a furatok és a tiplik elhelyezése után, a mosdót rögzítsük stabilan, és nem marad más, mint a szifon és a vízcsövek rákötése. A flexibilis csövek nagy segítséget nyújtanak az esetleges méret távolság különbségek áthidalásánál. a felszerelés után ellenőrizzük, hogy a hideg meleg víz megfelelőoldalra lett e bekötve a mosdónkba, és azt is, hogy a szifon nem csöpög. Ha minden megfelelően működik, használjuk és élvezzük az új igényeinknek megfelelő mosdónkat.
mosdó mosdó

Ha úgy dönt, hogy mosdójának felszerelését szakemberre bízza, csapatunk nagy gyakorlattal, tapasztalattal áll szolgálatára.
A mosdó csere nem jelent gondot a dugulások mestereinek!