Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere.A sarokszelep, vagy sarokcsap minden vízfogyasztó eszköz elé beszerelésre kerül. A sarokszelep beszerelése biztonsági okokból nagyon fontos. A sarokszelepet általában WC tartály elé, mosdók alá, mosogatók elé szerelik fel. Ennek az oka, hogy ha mosdócsap telepet kell cserélni, vagy flexibilis csöveket akkor nem kell a teljes vízhálózat elzárása, hiszen a beszerelt, és jó esetben működő képes sarokcsapot, közvetlenül a csap előtt el lehet zárni, és a szükséges cserét ellehet végezni. A sarokszelep elzárása után a csapból nem folyik a víz. Gondoljunk, csak bele egy társasház egyik lakásában eldurran egy (flexibilis) cső, ömlik a víz, gondnokot kell keresni, a gondnoknak el kell indulnia és a főelzáróval el kell zárnia az egész társasházban a vizet.

A sarok szelep beszerelésének a fontossága úgy gondoljuk elengedhetetlen minden háztartásban:

Nem csak a sarokszelep beszerelése a fontos, hanem annak cseréje is. Az időmúlásával a sarokszelep is cserére szorul. A jó minőségű sarokszelep beszerelése után rendszeresen ellenőrizzük, hogy sarokszelepünk megfelelően működik e! Ha nehezen zárható el, vagy nyitható ki, vagy esetleg nem tudjuk el zárni a sarokszelepet, iktassuk be annak cseréjét.
sarokszelep


Milyen sarokszelepet ajánlunk?

A kereskedelmi forgalomba számos olcsóbb és kicsit drágább sarokszelep is kapható. Az olcsóbb áruájú sarokszelepek legtöbbször kínai gyártmányúak és olykor már a beszerelés pillanatában is észlelhető a minőségi kifogás. Célszerű kicsit drágább áruájú sarokszelepet választani, hogy hosszabb ideig álljon szolgálatunkba, és hibátlanul működjön. általunk kedvelt sarokszelep márkák:
  • Mofém sarokszelep
  • Schell sarokszelep
  • Grohe sarokszelep

sarokszelep
A sarok szelep cseréjét ajánlott szerelőre bízni, hiszen elég egy óvatlan mozdulat és beletörhet a falba, vagy ha mosdó alatt van felszerelve és megsérül a szifon és annak a cseréje is elkerülhetetlen.


Hogyan végezzük a sarokszelep cserét?

  • Az első és legfontosabb feladat, hogy el legyen zárva a házban a főcsap
  • Ellenőrizni kell, a csap kinyitásával, hogy valóban nincs nyomás alatt a csőrendszer és nem folyik a víz
  • A megfelelő szerszámokkal meglazítjuk, leszereljük, a sarokszelepet majd felszereljük az újat
  • Végezzünk nyomáspróbát, nyissuk meg a főcsapot és ellenőrizzük, hogy a sarokszelep megfelelően működ

sarokszelep
Tervezzen előre, válassza ki a sarokszelep cserére a megfelelő időpontot, vegye fel velünk a kapcsolatot és előre egyeztetett időpont alapján szakszerűen elvégezzük a sarokszelep cseréjét, hogy biztonságban legyen otthona.Sarokszelep cserére fel a dugulások mestereivel,hogy a sarokszelep csere ne okozzon gondot!