Régi kád

Milyen szempontok alapján válasszunk kádakat? Formájuk szerint 4 lehetőség áll a rendelkezésünkre:Az egyenes kádak:

Hagyományos, fal mellé beépíthető fürdőkád. Célszerű kis terű fürdőszobákban választani, mert formája és mérete lehetővé teszi, hogy maradjon szabad tér még mellette a fürdőnkbe, mind azon által is, hogy elég széles méretválasztékban kaphatóak, a legegyszerűbb és akár modern formákban is.

Sarok kádak:

Sarok kád
Közkedvelt kád típus. Nagyobb és kisebb fürdőszobákba is megfelelő választás, ha megfelelő méretű sarok kádat választunk. De az igazán kényelmes sarokkádakat nagyobb terű fürdőszobákba ajánljuk, hisz ezeknek méretük is nagyobb. Választhatunk 1 illetve 2 személyes sarokkádat. Szinte mindegyik ilyen típusú sarokkádnál van a sarokban egy kis ülőkerész, amely akár a zuhanyzásnál nagyszerűen kihasználható.

Aszimmetrikus kádak:

Asszimetrikus kád
A kis terű fürdőszobákban sokszor az aszimmetrikus fürdőkád a legjobb választás. Ha kicsi a helyünk, ez a helytakarékos formatervezett kád, kényelmes fürdő alkalmatosság lesz számunkra. Szintén elegendő választék áll rendelkezésre e formájú kád típusnál is a vásárlás során.Szabadon álló kádak:

Szabadon álló kád
Ez a kád típus, mint ahogy a nevéből is sejthető teljesen szabadon áll a fürdő térben. Ami azt jelzi, hogy beépítés nélkül kell elhelyezni. Ebből adódóan az esetlegesen lábakon álló szép forma tervezett fürdőkádnál, tervezetten meg kell tervezni, és ki kell alakítani a víz elvezetését. Különleges kád típusként is emlegetik, kecses forma világa, szép kivitele, klasszikus harmonikus stílust eredményez a fürdőszobának. Régi stílusú, és modern kivitelben is kaphatók.

Anyaga szerint, a következő lehetőségek közül választhatunk fürdőkádat:1.Zománcozott acéllemez kádak: Köztudottan a legkeményebb anyagú fürdőkád. Előnyei is hátrányai is vannak ennek az anyagválasztásnak. Ha zománcozott lemezkádat szeretnénk minden képen a vastagabb, magasabb áruájú kádat válasszuk kopás állósága és a gyártók hosszabb garancia vállalása miatt. Előnye, strapabíró, ütésálló, higiénikus, kiválóan ellenáll a kozmetikumoknak, tisztító szereknek. Könnyen tisztítható, és ára is a legkedvezőbb. Hátránya, ha idővel lepattan a zománc róla, nem javítható és az acéllemez rozsdásodni kezd. Súlya miatt nehezebb a szállítása és a beépítése is ezen ok által nehezebb. Fürdésnél anyagából kifolyólag hűvös érzetet eredményezhet.

2.Akril kádak: Megjelenésével a kádgyártás hatalmas lehetőségekkel bővelkedik. A hőre lágyuló műanyag és akrilgyanta keverékű alapanyag, könnyen formálhatóságának köszönhetően, forma világa szinte kimeríthetetlen. Magas fényű és tökéletesen sima felületén a szennyeződések csak nehezen tudnak megtapadni, és könnyen takarítható felületet eredményez. Előnye még, hogy könnyű a szállítása, és könnyen beépíthető. Lassabban hűl ki benne a fürdővíz. Nem feltétlenül kell körbeépíteni, csempézni, mert előlapot is lehet hozzá vásárolni.

3.Öntött vas kádak: Egyre inkább kezd ismét divatba jönni. Leginkább szép ívelt lábú szabadon álló kádak készülnek belőle. Melynek előnye hogy mivel, nincs rögzítve a nehéz vas anyagból öntött kádak stabilak, biztonságosak a fürdőtérben.

Minden képen tisztába kell lennünk azzal, hogy milyen funkciókat szeretnénk kihasználni.

  • 1 vagy több személy akarja é egyszerre használni a fürdőkádat?
  • Szeretnénk é zuhanyzásra is használni a kádunkat?
  • Vágyunk é kényeztető masszázsra fürdőzés közben?
Ezek már funkcionális kérdések, és ennek megfelelően kell keresnünk a számos lehetőség közül. Fürdőszobánkat naponta használjuk, és otthonunk része, a megfelelő kialakítása, mint funkciója, mint esztétikai szempontok alapján szeretnénk kialakítani. Reméljük cikkünk segítséget nyújtott Önnek, Önöknek a tervezhetőség szempontjából. ha a szerelésnél, vagy akár a gépészeti feladatoknál segítségére lehetünk, állunk szolgálatára.