Speciális gépi spirálokat a szakemberek mindennap használják 

Spirál:

A spirálokat vagy közismertebb nevén a csőgörényeket két csoportba oszthatjuk. E két csoport a kézi, és gépi spirálok.

A kereskedelemben is mindenki számára elérhetőek a kézi használatú spirálok mely egy dobra szerelt szerkezet, és a nevéből is kiderül kézi hajtással működtethető. Meg kell említenünk a fúróra csatlakoztatható csőgörényeket, ami szintén a kézi használatú csoportba tartozik, annyi különbséggel hogy mechanikája gépiesített. A kereskedelemben a lefolyó tisztító görények leginkább 10 méteres hosszban és 3- 10mm átmérőben szerezhető be. Az átmérő vastagsága és a tekerő szerkezet nagyban befolyásolja az árat. Ne felejtsük el, hogy a túl vékony átmérőjű csőgörény szinte bizonyosan nem oldja meg a problémát, még átmeneti jelleggel sem, érdemes drágább legalább 6- 10 mm es kézi spirált vásárolni, de ha mód van rá dugulás elhárító szakembert hívni, aki speciális gépi spirállal hatékonyan oldja meg a problémát.

A speciális gépi spirálokat a szakemberek mindennap használják. Nagyobb átmérőjű csövek tisztítására is kiválóan alkalmas, amely a spirál átmérőjétől függően használnak a legkülönbözőbb méretekben. (WC, mosogató, zuhany kád lefolyó, padlóösszefolyó, csapadék vízelvezetők, főcsövek). A nagy teherbírású gépi spirálokra speciális fejek csatlakoztathatok melyek a dugulásoknál nagy szerephez jutnak.

Speciális fejek:

  • buzogány fej
  • gyökérvágó fej
  • egyenes fej
  • lándzsa fej
  • kaparó fej
A munkafolyamat során a szakember választja ki a megfelelő fejet és szükség esetén akár többször is cseréli az eredményes munkavégzés érdekében.

A gépi spirálok bármilyen hosszig toldhatók, 2 méteres szálak egymáshoz csatlakoztathatók így a dugulás távolsága nem akadály. Anyagát tekintve időtálló, rugóacél, és hatékony használata az erős gépi, motoros hajtás, és az elengedhetetlen irányváltás.
Spirál 1
Spirál 2
Spirál 3