A pórul járt Rezeda utcai csatorna Sün!Következő történetünk megtörtént esemény, és még minket is, a sokat látott dugulás elhárító csapatot is meghökkentett. Amikor azt hisszük, hogy az évek során már mindent láttunk, és tapasztaltunk a dugulás elhárítás területén, egy olyan duguláshoz hívnak minket, ami minden addigi elképzelésünket felülír.

A napokban, egy szép nyári reggelen megcsörren a telefon makacs dugulásról számol be a hívó, miszerint semmi nem folyik le a házban, és szeretné, hogy mihamarabb megoldjuk Neki a problémát! Természetesen késlekedés nélkül el is indultunk, akkor még mi sem sejtettük, hogy nem egy hétköznapi, egyszerű dugulásba futunk bele. A dugulás tünetei egyértelműek voltak, neki álltunk a főcső dugulásnak, és erős megbízható csőgörényünk már is a csatornába tolta előre magát. Neki futottunk egyszer, kétszer, háromszor, mind hiába, még mindig minden el van dugulva! A spirál végig haladt az egész csatornarendszeren, szinte akadály nélkül, kisebb elakadással egészen az aknáig, de a dugulás nem adja magát. Mivel nincs röntgen szemünk, és „látók” sem vagyunk,de van egy fantasztikus csőkameránk, eljött az idő, hogy bevessük, és tiszta képet kapjunk, hogy mi az oka ennek a makacs dugulásnak. A kamera már is a cső mélyén halad előre, mi a digitális monitor előtt, lélegzetet visszafojtva figyelünk és figyelemmel kísérjük a kamera útját. -- Várjunk csak! Már látjuk! Még is mi az?- Hitetlenkedve szemléljük, a képet mire kérdően egymásra nézünk - Ez egy süni? IGEN!

Nem hittünk a szemünknek! Ez a drága kis állat éjszaka vagy rossz irányba indult el vadászni, vagy csak túl kíváncsi volt, de beszorult a főcsőbe és életét vesztette. Szomorú, de a szerencsétlen kis süni okozta a dugulást! Megborzongtunk, nagyon sajnáltuk, de folytatni kellett munkánkat, és mivel a spirálunk nem járt sikerrel, mert lyukat fúrt élettelen testén magas nyomású mosóval (WOMA berendezéssel) mostuk át a főcsövet. A kicsi sünit nem tudtuk megmenteni a lefolyócső, és a szennyvíz áldozata lett, de az általa okozott dugulástól megszabadítottuk a ház lakóit. A helyszínről való távozás után nagy egyetértésben a kollégával azt mondtuk:- Soha többet ilyen dugulást! Találkoztunk már hihetetlen dolgokkal a lefolyókba, de ilyen szomorú dugulással még nem volt dolgunk, és bízunk benne, hogy a jövőben is elkerül bennünket! Csőkamerás felvételünk mely a helyszínen készült bizonyítéka történetünk hitelességének, megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.