csatornaszag

Miért van csatornaszag? Mik az okai? Mit tehetünk?

A csatornaszag nem csak kellemetlen, de bosszantó jelenség lehet otthonunkban. Senki nem szeret bűzben élni, mindent megtennénk, hogy ne érezzünk csatornaszagot.

Mi okozhatja? Egyszerűbb a dolgunk, ha csak valamilyen kezdődő dugulás okozza a csatornaszagot, de ha nem akkor elképzelhető, hogy a csatornarendszer tervezési, vagy kivitelezési hibájának köszönhetjük, hogy csatornaszagra ébredünk, és azzal fekszünk. Előfordul, hogy a kivitelezés alkalmával figyelmetlenségből nem kerülnek a helyére a gumitömítések. Ha még is, akkor elcsúsznak, így már is hézagok keletkeznek az illesztékeknél, ami a víz elfolyását nem akadályozzák meg, de akár esőzéskor iszapos hordalék kerülhet a hézagokba így a csatornarendszerbe, amik megtapadnak és a felszabaduló gázok visszaáramolhatnak a lakásba és csatornaszagot eredményezhet. A csatornarendszer hibás tervezése miatt a leömlő víz képes olyan vákuumot képezni, hogy a gondosan beépített bűzelzáró szelepből, padlóösszefolyóból, kiszippantja a vizet, aminek a helyét a bűzös gázok foglalják el.

Megoldások: Ha Ön mindent megpróbált, hogy elűzze a csatornaszagot, de nem járt sikerrel hívjon szakembert, mert a megoldás a szagok okainak feltárásában van. Szinte 98%- ban van megoldás a csatornaszagra, csak az okot kell körültekintően megtalálni. Lehetséges, hogy elegendő egy légbeszívó szelep beépítése, ami kiegyenlíti a keletkező vákuumot, ami a csatornaszagot okozza. Hasznos és utólagosan is beépíthető, és nem túl költséges beruházás, pár ezer forintos tétel és a csatornaszag a múlté. ha a WC, padlóösszefolyó, vagy a mosogató lefolyójából rendszeresen bugyborékoló hangot hall, és a lakásban csatornaszagot érez, szinte biztos lehet benne, hogy a légbeszívó szelep megoldás lehet a problémájára.

Nincs bűzelzáró szelep Önnél beépítve, vagy rendszeresen kiszárad? Íme, egy másik ok, az otthonában hömpölygő csatornaszagnak! Bízza szakemberre, majd fogadja meg a tanácsait, hisz 1-2 havonta a bűzelzáró szelepet is takarítani kell, hogy megkímélje magát a jövőben a csatornaszagoktól.

Hívjon szakembert, aki megkeresi a csatornaszag okát, a szakértelem elengedhetetlen, hogy felesleges bontási munkálatoktól megkímélje magát és pénztárcáját!

Hívjon bizalommal kis csapatunkat, ha kérdése van! 0630 19-49-179