A gyökér benövése a csatornarendszerbe!

Sokszor okoz problémát a cserjék, bokrok, fák gyökereinek benövése a csatornarendszerbe. Az emberek nagytöbbsége nem is érti, hogy lehetséges ez. Ne felejtsük el, hogy a föld alatt lévő csatornarendszer is, ki van téve az időjárás viszontagságainak, eső, fagy, földmozgás stb., valamint belsejük a vegyszereknek, zsíroknak. Az elmúlt évtizedekben eternit, kerámia, beton, és öntöttvas anyagú csatornák kerültek kiépítésre, melyek elöregedtek, megrepedtek, de elrohadtak, vagy az illesztékek tömítései elgyengültek. Az ilyen és ehhez hasonló gyenge pontoknál a gyökerek már is átveszik a betolakodó szerepet, visszatérő dugulásokat okozva. Elegendő akár egy kis hajszál gyökér bekerülése a csatornarendszerbe, ami gyors növekedésénél fogva kis idő elteltével már is problémákat okozhat. Az a tapasztalatunk, hogy célszerű mihamarabb megoldani a problémát, hogy elejét vegyük a hosszú csőszakaszok elgyökeresedésnek.

Ma már anyagában is időt állóbb a PVC csövek anyaga. Sima felületébe nehezen tud megtapadni a gyökér és nagy szilárdságának köszönhetően akár 60-80 évet is problémamentesen viselkednek, ezen felül az illesztések is légmentesek.

Összegezve, bárkit érinthet e probléma, leggyakrabban a dombos, hegyes területeken találkozunk vele ahol a földmozgás nagyobb mértékű, valamint azon kertekben ahol öreg, nagy bokrok, fák, örökzöldek találhatók.

Napjainkban már olyan modern technológiával rendelkezünk, hogy nem kell egész kertünket felásni, hogy megtaláljuk a probléma forrását a gyökérzet benövését a rendszerekbe. A gyors, hatékony segítség mindenki számára elérhető!
Gyökértelenítés
Feltárt terület
Gyökér eltávolítása
Ultrahangos keresés