Mosógép, mosogatógép bekötése, üzembe helyezéseA legtöbb háztartásba automata mosógép, és automata mosogatógép található, amelyek bekötésénél probléma merült fel, vagy éppen most szeretnének vásárolni és szakszerűen beköttetni azokat. Az ügyes kezű férfiembereknek legtöbbször nem okoz gondot ezeknek a háztartási gépeknek a beszerelése, még is olykor szakember segítségére van szükség a mosógép vagy mosogat gép bekötésénél. Fel kell, hívjuk a figyelmét arra, hogy ha a nem megfelelő bekötés végett meghibásodik a mosógépje, mosogató gépe, akkor a helytelen bekötésből származó kárnak minősül és a garanciája érvényét veszti! Érdemes szakemberre bízni az új készülékének szakszerű bekötését. Garancia érvényesítésénél olykor kérheti a márkaszerviz a beüzemelésnél kapott számlát!
Mosógép, mosogatógép bekötéseHa fürdőszobája, konyhája felújított és megvannak a mosógép, mosogatógép kiállásai akkor egyszerűen megfelelő szerszámokkal beköthető a szükséges háztartási gép. A vízszerelő szakemberek rutinosan elzárják a vizet (ha be van építve az elzáró golyóscsap, ha nincs akkor vagy a fő vízvezetéket kell elzárni vagy érdemes beépíteni egy golyóscsapot, vagy egy csempeszelepet). Az új mosógépekhez és mosogatógépekhez legtöbbször tartozékként adják a bekötéshez szükséges csöveket, bilincseket.

Mindenképpen szakember szükséges a bekötéshez, ha az alap tartozékok rövidek:mosogatógép
A nem megfelelőek méretileg abban az esetben, ha távolabbi helyre szeretnénk tenni mosógépünket, mosogatógépünket, mint ahol az adott kiállás van. Mert ez esetben rövidek a gyárilag csomagolt vízelvezető csövek. Azt azért meg kell, jegyezzük, hogy ajánlott a gyárilag csomagolt csőhosszúságot maximális távolságként kezelni, mert nem mindegy, hogy a gép szivattyújának milyen távolságra kell kinyomnia és szívnia a vizet.

Nagyon fontos a megfelelő hely kiválasztása, a megfelelő bekötés és rögzítés, hogy a gépek használata során ne csússzanak ki a csövek a helyükről, illetve ne áramoljanak vissza kellemetlen szagok.

Ne kockáztasson! Szakszerűen, számlával bekötjük mosógépét, mosogatógépét és a szakszervizek, és biztosítók felé is tudja bizonyítani a szakszerű bekötésének tényét, kár esetén!