Orbán Zsolt

Vízvezeték szerelésMinden, ami vízszerelés! Csapatunk kiváló épületgépészeti szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik, ami elengedhetetlen a minőségi víz-, fűtés szerelés területén.

Új vízvezeték kiépítésénél fontos ügyelni, hogy a vezetékek megfelelően legyenek leszigetelve. A nem megfelelő szigetelés eredményezheti, hogy a hidegvíz helyett pár percig langyos víz folyik, ami sokszor bosszantó lehet, és hosszú távon magas víz, csatorna számlát von maga után. Ha építkezik vagy felújít érdemes nagy gondot fordítani a vízszerelésre, hogy később ne okozzanak gondot az illesztékek, szigetelések, csatlakozások egyszóval a kivitelezési hibák.

Elég sok lakásban fordul elő a falban ólom csővezeték, ami régen meglehet, hogy jónak bizonyult, de az idő vasfoga nyomot hagy rajta így sűrűn fordul elő szivárgás, csőtörés.

Ilyen esetekben alkalmazható a helyi hibaelhárítás úgymond „tűzoltás” de ha mód van rá hatékonyabb és hosszabb távú, szinte végleges megoldás a teljes vízvezeték cseréje.

Mi tartozik a vízvezeték szereléshez?
 • Mosdó csapok,
 • Mosogató csapok,
 • Kádcsapok zuhanyzók,
 • Csaptelepek cseréje,
 • Szifoncsere,
 • Mosogatógép bekötés,
 • Mosógép bekötés,
 • Sarokszelep beszerelés vagy csere,
 • Visszacsapó szelep beszerelése,
 • Légbeszívó szelep kiépítése,
 • Vízóra beszerelés, csere,
 • Kerti csapok szerelése,
 • Szivattyúszerelés, csere
 • Tisztító nyílások, bukóaknák kiépítése,
 • Lefolyó rendszerek kiépítése,


A szabad szemmel látható vízvezeték törése, meghibásodása szerencsésebb, mert az ember pontosan látja, hogy hol a hiba így jóval gyorsabb a hibaelhárítás, és elengedhetetlen is a gyorsaság, mert ugye tudjuk a „Víz az úr”! vizvezetek-tores
Ha felsorolásunkban nem talált alternatívát az igényeire vagy problémájára, ez esetben vegye fel csapatunkkal a kapcsolatot, mert a megoldáshoz a szaktudás, és a probléma megoldó képesség mestereink birtokában, a kihívásokra vár.

Csaptelep csere:


A csaptelepek legnagyobb ellensége a vízkő. Egy csöpögő csap elég nagy vízdíj többletet tud okozni, így nem érdemes halogatni a cserét.

Sokan a csaptelep választáskor az árakat nézik és az olcsóbbat az akciós csaptelepet veszik meg. Ami olcsóbb nem biztos, hogy tényleg olcsóbb, hiszen jóval hamarabb megy tönkre és akár komoly problémát is tud okozni. Ez alatt értem akár a vízdíj megemelkedésén vagy a legrosszabb, ha minden előzmény nélkül kilukad és elárasztja a lakást. Érdemes megnézni a gyártót. A magyar és olasz csaptelepek jó minőségűek, tartósak a kínai minőségű olcsóbb csaptelep minőségileg nem megbízható.

Mosógép, mosogatógép bekötése:


Ha nincs ezermester a családban, szakszerűen bekötjük mosógépét, mosogatógépét. Ezeknél a háztartási gépeknél nagy figyelmet kell fordítani a tömítésekre, hogy ne okozzon szivárgást egy elfelejtett vagy éppen, nem pontosan behelyezett tömítő gyűrű.

Sarokszelep beszerelés és csere:


Sarokszelepeket WC tartályok, csaptelepek, mosó és mosogatógépeknél szoktunk beépíteni a bekötéshez. Azt a célt szolgálja, hogy ha bármi meghibásodás vagy probléma adódik, ezzel könnyedén el lehet zárni a vizet a további kár megakadályozása miatt és a hibaelhárításhoz. Különböző méretekben létezik, ezért inkább bízzuk szakemberre a sarokszelep cseréjét.

Visszacsapó szelep beszerelése:


Visszacsapó szelepet általában földszinti vagy szuterénlakások lefolyórendszerébe szoktuk beépíteni. Azt a célt szolgálja, hogy ha a közös úgy nevezett strang vezetékben dugulás alakul ki, akkor lehetőleg ne öntse el a szennyvíz a lakásunkat. Érdemes jól hozzáférhető helyre beépíteni. A beszerelés mindenképpen szakembert igényel!

Légbeszívó szelep kiépítése:


Olyan lefolyórendszereknél szoktunk beépíteni légbeszívó szelepet ahol a rendszer levegőzése nem megfelelő ez által a víz elfolyása nem zavartalan vagy zavaró utóhangokkal jár.

Lefolyórendszerek kiépítése:


Lefolyórendszereknél nagyon fontos a megfelelő méretek és a csőrendszer megfelelő leejtése. Ha a csőrendszer lejtési szöge nem megfelelő akkor a problémás szakaszon visszatérő dugulások alakulhatnak ki, kellemetlen szagok áradhatnak vissza a csőrendszerből. A lefolyó rendszerek kiépítése gyakorlatot, precizitást és szaktudást igényel. Nagy gondot kell fordítani ezen nem látható rendszerekre, a megfelelő kivitelezésre, hogy későbbiekben ne okozzanak problémákat, amelyek akár több szakmát érintő javításokat eredményezhetnek.(Festés, mázolás, bontás, asztalos munkák, burkolás). Hívjon minket bizalommal, ha vízszereléssel kapcsolatosan kérdése van és épületgépészeink állnak rendelkezésükre!

Csőtörés:


Ha hirtelen csőtöréssel találjuk szembe magunkat a legelső reakciónk az ijedségen kívül az, hogy azonnali segítségre van szükségünk!

Két fajta csőtöréssel találkozhatunk a rejtett, és látható csőtörés.

A rejtett csőtörést csak akkor vesszük észre ha már a fal vizesedik ilyenkor érdemes megfigyelni hogy folyamatos e az ázás és folyamatosan vizes a fal, vagy csak időnként enyhén nedves. Ha az első állapotot észlelik, akkor a nyomó vezeték hibásodott meg, ha az utóbbi, akkor valószínűleg a lefolyóvezeték töréséről, repedése állhat a probléma hátterébe. Ilyenkor, ha az ember nem akarja az egész vezetéket feltárni, érdemes speciális vizsgálatot megrendelni, ami a legtöbb esetben pontosan meg tudja határozni a csőtörés helyét, így csak azt a részt kell feltárni és a hibát elhárítani. Csapatunk segítséget tud nyújtani a legmodernebb berendezésekkel a csőtörések pontos helyének a bemérésére.