Milyen a jó WC csésze?

Milyen a jó WC csésze?

Nehéz kérdésre nehéz válasz, és olykor nem is egyértelmű! Az, hogy milyen a jó WC csésze az teljesen egyénre, vagy is mellékhelyiségre szabott. Akkor jó egy WC csésze, ha helynek, igénynek, kényelemnek megfelelő, és tökéletesen kompatibilis a szennyvízelvezetéshez.
De ilyen egyszerű volna?
Ugye nem? A megfelelő WC csésze kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, mert a forgalomban hatalmas választékban kaphatók és jó pár szempontot figyelembe kell venni. Nehezíti a WC csészeválasztást, a sok méret, forma, design. Az se mindegy, hogy milyen típusú WC csészék közül válogatunk.

A WC csészék lehetnek falra szerelhető WC csészék, vagy aljzatra szerelhető WC csészék. Lapos vagy mély öblítésű kivitelek, valamint ma már léteznek e két öblítésnek a keverékei is. Mindezek mellett azt is eldönthetjük, hogy az alsó vagy a hátsó kifolyású WC csésze a legmegfelelőbb a számunkra!

Ugye ijesztőnek tűnik, olykor a nagy választék és a sok szempont összessége nehezíti meg a könnyűnek látszó WC csészeválasztást?

Vegyük sorra a fent említett szempontokat, hogy megtudjuk milyen az Ön számára a jó WC csésze!

Fali WC csészék:

wc csésze
Manapság a fali WC csészék a legelterjedtebbek, a gyönyörű formavilág, a kényelem, és a könnyű takaríthatóság végett. A falra szerelhető WC csésze nagy előnye, hogy alatta akadály nélkül fel lehet mosni. A legkedveltebb a falra szerelhető WC falon belüli WC tartállyal. Ennél a típusnál a WC tartály a falon belül, (akár egy épített falban) van rögzítve és a végleges burkolat után csak a nyomólap látszik. Előnye az esztétikai szépség, de meghibásodás esetén számolni kell a bontási költségekkel is. A falra szerelhető WC, csészék mélyöblítésűek de erről essen szó később.

Álló WC csészék:

Álló WC csészék
Ezek a WC csészék az aljzathoz vannak rögzítve, leszorító csavarokkal, esetleg ragasztott rögzítéssel. Volt idő mikor még csak ezeket a típusokat lehetett kapni, így munkánk során sokszor futunk bele kezdetleges rögzítésű és tervezésű WC csészékbe, és a WC csere után egy stabilabb kivitel kerül beépítésre. Az álló WC csészék nagyszámban előfordulnak iskolákba, panellakásokban. A 70 es években a legelterjedtebb WC csészefajta volt így az építkezések e WC típusokra alapoztak. Á r értékarányban a legkedvezőbb, és alsó illetve hátsó kifolyású kivitelben is kapható. Manapság már e típusokból is elérhetőek a formatervezett, kényelmes darabok, melyek választásánál csak a pénztárcánk szabhat határt.

Hátsó kifolyású WC csészék:

Hátsó kifolyású WC csészék
Ezek azok a típusok amikor a szennyvíz hátul távozik. Fali és álló kivitelben is kaphatók. A hátsó kifolyású WC álló és fali WC-nél az a különbség, hogy a falra szerelhető típusnál, nem látszik a kifolyó cső, míg az állóknál igen. Bár egy ügyes burkoló a kifolyó csövet esztétikussá, akár praktikussá tudja varázsolni.Alsó kifolyású WC csészék:

Álló kifolyású WC csészék
Ennél a típusnál a szennyvíz a legrövidebb úton egyből lefelé távozik,a lefolyó közvetlen a WC csésze alatt van közvetlen rákötéssel így a lefolyó vezeték sem látszik.


Vízöblítésük szerint lehetnek a WC-ék lapos és mély öblítésűek!


Lapos öblítésű WC csészék: A lapos vagy síköblítésű WC–nél a kerámia belső terében egy kis tálca van. A lapos öblítésű típust leggyakrabban kórházak rendelők, idősek otthona választja az esetleges mintavétel szükségessége miatt. A családok nem kedvelik nagyon hisz erősebb szagok maradnak a használatkor, és takarítás szempontjából is macerásabb. Nagy forgalmú intézményekbe sem ajánlott, mert tisztán tartása a nagyközönség előtt szinte megoldhatatlan.

Mély öblítésű WC csészék: A legközkedveltebb öblítési típus. A legtöbb otthon fürdőszobájában ilyen található és a gyártók is nagy előnyben részesítik, így nagy választékot kínálnak. A mélyöblítésű WC-ék sikerét annak köszönheti, hogy kevésbé tud megtapadni a szennyeződés, és mivel a kialakított tölcsér mindig víz alatt van, bűzzáróként funkcionál.

Monoblokkos WC csészék:
Monoblokkos WC csészék
Ezek a típusok mechanikusan és esztétikailag egyaránt igényes kategóriába sorolhatók. Érdekessége, hogy a WC csésze és a WC tartály egy egységet alkot, így látványában és működésében is egy kompakt kivitel. A fent említett lehetőségek közül érdemes kiválasztani a külső adottságoknak, és igényeinken megfelelő WC csészét és biztosak lehetünk, hogy megtaláljuk a számunkra leg ideálisabb WC-t. azt tanácsoljuk, kérje vízvezeték szerelője tanácsát, hogy minden szempontból élvezni tudja választása gyümölcsét!

WC tartályok:
A mellékhelyiség egyik legfontosabb része a megfelelő WC csésze mellett, a tökéletes WC tartály. Ha nem Monoblokkos WC csészét választottunk akkor, meg kell találnunk a leghatékonyabb WC tartályt is. Az esztétikai szempontok mellett nagyon fontos, hogy kiválóan működjön, és víz takarékos legyen számunkra, hogy felesleges költségektől kíméljük meg háztartásunkat. Több típusnál már két nyomógombos öblítés lehetséges, melyeknél kiválasztható, hogy kevesebb vagy több víz szükséges az öblítéshez. Ilyen típusokhoz tartoznak a Monoblokkos WC-ék és tartályok. a falba építhető tartályok, kétfunkciós öblítő tartályokkal, valamint a magasba elhelyezett tartályok is rendelkeznek hasonló elven történő öblítéssel. Érdemes körültekintően választani, megtalálni a legbiztonságosabb és legtakarékosabb tartályt a hosszú távú eredmény érdekében. Tovább: Wc tartály vásárlás