Hegylakók és a dugulások! Hasznos tudnivalók a dombos területen élőknek:Előre leszögezem, nem egy horror történetet olvas most! Nem lesznek benne szörnyek, sem hegyen lakó rémek. A hegylakók azok az emberek, akik magasabban fekvő területeken, dombos területen élnek, csodaszép panorámájú otthonukban.

Hogy miért említem külön cikkben Őket a dugulásokkal?:


Budapest és Pest megye, fantasztikusan szép dombos részein gyakran megfordulunk dugulást, és csőtörést elhárítani. Az ott élő emberek és családok gyakran találkoznak, olykor folyamatosan visszatérő dugulásokkal. Nem értik az okát, hisz elmondásuk szerint, sokak odafigyelnek, a megelőzésre, nem öntenek ételmaradékot a lefolyóba, még is újra és újra visszatér a dugulás.

Legtöbbször már előttünk több dugulás elhárítással foglalkozó cég segített az adott dugulást megoldani. De ennyi nem lehet elég! Hogy miért nem? Mert mindig van végleges megoldás!

Egy jó szakember tudja, hogy a természet erői nagyban befolyásolhatják a visszatérő dugulásokat a dombokon, hegyeken élőknél. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a magasabban fekvő területeken a kőzet lemezek, nem érzékelhető módon, de mozognak, egymástól távolodnak, egymás felé közelednek, egymástól elcsúsznak.

egymástól elcsúsznak

Ezekkel a mozgásokkal járó kisebb nagyobb változások, az ezeken a területeken megépített csatornarendszerekre is hatással vannak az évek múlásával. Megváltozhat a csőrendszer lejtése, úgynevezett kontrás szakasz alakulhat ki, ami visszatérő dugulásokat eredményez. Esetleg megreped a rendszer, vagy elcsúszik egy illeszték.

Kedves „HEGYLAKÓK” a jó hír az, hogy végleges megoldást nyújthat a probléma feltárása, lehetőség van nyomvonalkövetésre, kamerázásra és az adott szakasz kicserélésére, bukó aknák telepítésére, hogy a múlté legyen az állandó dugulás és ismételten öröm legyen a „hegylakók” élete!